Onderdeel van Brouwer Group

Polyester Sandwichpanelen

Polyester sandwichpanelen

Brouwer prefab is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige sandwichpanelen. In onze volautomatische, geconditioneerde lijmstraat produceren wij panelen van de hoogste kwaliteit. Onze CNC machines bewerken de panelen vervolgens met een tolerantie van < 1 mm. Dankzij onze productiecapaciteit van 500.000 m2 per jaar kunnen wij in al uw klantwensen voldoen.

 

Opbouw sandwichpanelen

Een sandwichpaneel kan zijn opgebouwd uit 3 – 5 lagen.

De buitenlaag
De buitenste laag van een sandwichpaneel is vaak van polyester maar kan ook van bijvoorbeeld fermacell of aluminium zijn. Afhankelijk van de toepassing wordt het juiste type polyester gekozen. Voorbeelden zijn

– Waterdicht polyester
– UV bestendig polyester
– Polyester met antislip
– Polyester met kleurpatronen

De binnenlaag
De binnenlaag bevind zich een kernmateriaal die aan allerlei eisen kan voldoen. Zo kan het kernmateriaal waterdicht zijn, schroefvaste inlages bevatten of constructieve eigenschappen hebben. De lagen worden verlijmd en onder hoge druk op elkaar geperst.

Afmetingen
Brouwer maakt sandwichpanelen met een maximale afmeting van 3400 x 13500 mm.

Heeft u interesse in minimaal 250m² sandwichpanelen of seriematig? Vraag een offerte aan. 

Hoe werken wij

Bij Brouwer denken we met u mee van ontwerp tot montage. Aan de hand van uw wensen en het toepassingsgebied bepalen we de opbouw en materiaalkeuzes van het paneel. Aan de hand hiervan maken we productietekeningen. Na een eerste prototype zetten we definitief de puntjes op de “i”. Ook het transport en levering verzorgen wij voor u.

1. Lange levensduur

Sandwichpanelen hebben een lange levensduur en gaan minimaal 30 – 40 jaar mee.

2. Vele toepassingen

Dankzij de verschillende mogelijkheden van buitenschil en kernmateriaal kunnen sandwichpanelen voor alle toepassingen gemaakt worden. Van waterdicht tot constructief, bijna alles is mogelijk

3. Snelle bouwmethode

Sandwichpanelen worden exact op maat gemaakt en alle bewerkingen worden vooraf gedaan. Zo wordt uw bouwproject een super eenvoudig in elkaar te zetten lego-systeem.

4. Strakke uitstraling

Een sandwichpaneel kan zo strak als een spiegel gemaakt worden maar ook met een tegelmotief. Zo past de uitstraling altijd bij uw toepassing.

Branches

Sandwichpanelen leveren we onder andere aan de bouw- en carrosserie markt. Elke markt heeft specifieke eisen aan het paneel op het gebied van sterkte, isolatiewaardes, esthetica en gewicht.

In de bouw worden deze panelen toegepast in de renovatiemarkt als bijvoorbeeld balkonpanelen, badkamerwanden maar ook als ventilatiekanalen in de utiliteitsbouw.
In de carrosseriebouw worden polyester sandwichpanelen toegepast in: aanhangwagens, opleggers en bakwagens. 

Projecten waar wij trots op zijn

Sandwichpanelen voor 96 prefab badkamers

Bekijk project

Sandwichpanelen voor gesloten bakwagens

Bekijk project

Prefab binnenwanden

Bekijk project

Heeft u interesse in minimaal 250m² aan polyester sandwichpanelen of seriematig?